4 tips voor super focus

Concentreren kan lastig zijn voor je tiener. Berichtjes, meldingen en mailtjes komen constant binnen op het mobieltje.

Posted

26 februari 2019

Auteur

Jolein van den Broek

Categorie

Reacties

0

4 tips voor super focus

Concentreren kan lastig zijn voor je tiener. Berichtjes, meldingen en mailtjes komen constant binnen op het mobieltje. En terwijl het concentreren bij gamen vaak wel lukt, is dit bij huiswerk stukken moeilijker. Je kind heeft dan weinig zin en motivatie, wat jou als ouder tot wanhoop kan drijven. Maar gelukkig is concentreren te leren. Help je kind om het concentratievermogen te verbeteren met onze 4 tips voor super focus!

Tip 1. Rustige ruimte

Zorg dat je kind een opgeruimde en stille omgeving heeft om in te werken. Hoe meer visuele en auditieve prikkels er zijn hoe lastiger het is om goed te concentreren. Een leeg bureau in een rustige ruimte geeft weinig afleiding. Zo kan je kind zich focussen op wat het moet doen. Concentreren gaat ook beter in een stille omgeving. Laat je kind bijvoorbeeld geen muziek luisteren met tekst, hierdoor focust het zich op de woorden van de tekst in plaats van op wat het moet leren.

Tip 2.  Tijd goed indelen

Goed plannen is voor tieners niet altijd makkelijk. Toch is het beter om eerst een planning te maken van al het huiswerk en de taken en niet in het wilde weg aan de slag te gaan. Met een planning weet je tiener precies wanneer het wat gaat doen en is het mogelijk om compleet te focussen op één taak. Het is lastig om je te focussen als je vaak op de klok kijkt omdat je bijna weg moet naar sport. Een goede planning voorkomt dit.

Tip 3. Voldoende slaap

Concentreren kan al lastig genoeg zijn, maar wordt nog moeilijker gemaakt door negatieve prikkels van buitenaf. Bijvoorbeeld door onregelmatig slapen of ongezond eten. Deze dingen zorgen ervoor dat het vermogen van je kind om zich te focussen drastisch omlaag gaat. Zorg er als ouder voor dat je kind voldoende slaap, goed eten en lekker in zijn vel zit. Kortom, zorg goed voor je kind zodat jouw kind zich goed kan concentreren!

Tip 4. Hulp van buitenaf

Soms lukt het als ouder gewoon niet om je kind de juiste omgeving en hulp te bieden. Het is goed om te weten dat je het dan niet alleen hoeft op te lossen. Hulp van buitenaf, bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, kan jouw kind enorm helpen. Bij Breinbrekers bieden we studie- en huiswerkbegeleiding in een huiselijke sfeer waar leerlingen geconcentreerd en gedisciplineerd huiswerk kunnen maken.

Meer weten over Breinbrekers?

Voor meer informatie over wat Breinbrekers voor jou kan betekenen klik hier.

Klik op deze link om jouw kind direct aan te melden

TAGS: 

Plaats een reactie

Breinbrekers begeleiding iets voor jouw zoon of dochter?

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan.