4 tips voor woordjes leren

Engels, Duits, Frans, Spaans, iedere leerling moet wel eens woordjes leren. Voor de ene leerling gaat dit moeiteloos, maar anderen…

Posted

10 december 2018

Auteur

Jolein van den Broek

Categorie

Reacties

4

4 tips voor woordjes leren

Engels, Duits, Frans, Spaans, iedere leerling moet wel eens woordjes leren. Voor de ene leerling gaat dit moeiteloos, maar anderen blijven ermee worstelen. Het ontwikkelen van een woordenschat is cruciaal bij het leren van een nieuwe taal. Dus hoe groter de woordenschat, hoe sneller je kind een nieuwe taal leert. Met deze 4 tips voor woordjes leren werk jij samen met je kind aan de opbouw van de woordenschat.

Tip 1. Lees in een andere taal

Het lezen van een boek of tijdschrift is een ontspannen manier om nieuwe woordjes in een andere taal te leren. In de plaatselijke bibliotheek of de schoolbieb is er bijvoorbeeld bijna altijd wel een afdeling met boeken en tijdschriften in een andere taal te vinden.

Tip 2. Kijk films en speel games

Kijk een leuke film of serie zonder ondertiteling. Zo moet je kind extra goed luisteren en leert het ook om woordjes in de juiste context te gebruiken. Hiernaast is ook het spelen van online games goed voor de taalontwikkeling omdat veel games in het Engels worden gespeeld. Je kind raakt op deze manier gewend aan de Engelse taal en de woordenschat zal hierdoor vergroten.

Tip 3. Herhaal woordjes

Het leren van woordjes werkt het beste door ze vaak te herhalen en te overhoren. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door de woordjes samen uit te spreken, zo leert je kind de juiste uitspraak. Door de woordjes op te schrijven leert je kind de juiste spelling. Dit helpt ook om de woordjes te onthouden. Leer niet teveel woordjes in een keer maar maak een goede spreiding.

Tip 4. Oefen online

Ook online kan er worden geoefend met het leren van woorden. Een bekend online overhoorplatform is WRTS. Veel scholen maken hier gebruik van. Leerlingen kunnen hun eigen woordenlijst invoeren en daarmee oefenen. Met WRTS traint de leerling het korte- en langetermijn geheugen.

Meer weten over Breinbrekers?

Voor meer informatie over wat Breinbrekers voor jouw kind kan betekenen klik hier.

Klik op deze link om jouw kind direct aan te melden

TAGS: 

4 gedachten over “4 tips voor woordjes leren”

    • Fijn dat je iets hebt aan onze tips. Als we je nog ergens mee kunnen helpen laat het weten. Ook als je goeie ervaringen hebt met WRTS hoor ik het graag! Grt. Jan Willem

      Beantwoorden
  1. Je kunt ook gebruik maken van de site tatoeba.org voor voorbeeldzinnen. Tip: voeg je eigen zinnen toe aan Memrise als Uiteindelijk heeft iedereen zijn favoriete manieren om te leren. Probeer de bovenstaande technieken zeker allemaal eens uit, maar kies vooral die manieren die bij jou passen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Breinbrekers begeleiding iets voor jouw zoon of dochter?

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan.