Enter your keyword

4 tips voor woordjes leren

4 tips voor woordjes leren

4 tips voor woordjes leren

Engels, Duits, Frans, Spaans, iedere leerling moet wel eens woordjes leren. Voor de ene leerling gaat dit moeiteloos, maar anderen blijven ermee worstelen. Het ontwikkelen van een woordenschat is cruciaal bij het leren van een nieuwe taal. Dus hoe groter de woordenschat, hoe sneller je kind een nieuwe taal leert. Met deze 4 tips voor woordjes leren werk jij samen met je kind aan de opbouw van de woordenschat.

Tip 1. Lees in een andere taal

Het lezen van een boek of tijdschrift is een ontspannen manier om nieuwe woordjes in een andere taal te leren. In de plaatselijke bibliotheek of de schoolbieb is er bijvoorbeeld bijna altijd wel een afdeling met boeken en tijdschriften in een andere taal te vinden.

Tip 2. Kijk films en speel games

Kijk een leuke film of serie zonder ondertiteling. Zo moet je kind extra goed luisteren en leert het ook om woordjes in de juiste context te gebruiken. Hiernaast is ook het spelen van online games goed voor de taalontwikkeling omdat veel games in het Engels worden gespeeld. Je kind raakt op deze manier gewend aan de Engelse taal en de woordenschat zal hierdoor vergroten.

Tip 3. Herhaal woordjes

Het leren van woordjes werkt het beste door ze vaak te herhalen en te overhoren. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door de woordjes samen uit te spreken, zo leert je kind de juiste uitspraak. Door de woordjes op te schrijven leert je kind de juiste spelling. Dit helpt ook om de woordjes te onthouden. Leer niet teveel woordjes in een keer maar maak een goede spreiding.

Tip 4. Oefen online

Ook online kan er worden geoefend met het leren van woorden. Een bekend online overhoorplatform is WRTS. Veel scholen maken hier gebruik van. Leerlingen kunnen hun eigen woordenlijst invoeren en daarmee oefenen. Met WRTS traint de leerling het korte- en langetermijn geheugen.

Meer weten over Breinbrekers?

Voor meer informatie over wat Breinbrekers voor jouw kind kan betekenen klik hier.

Klik op deze link om jouw kind direct aan te melden

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd