Stichting Studiekans & Breinbrekers voor scholen

Samen met Stichting Studiekans werken we samen met zoveel mogelijk scholen. Zo maken we persoonlijke begeleiding ook toegankelijk voor leerlingen met ouders die het financieel minder breed hebben. 

Werken samen met 5 middelbare scholen

Aandacht voor alle leerlingen dankzij slimme samenwerking

Stichting heeft geen winstoogmerk

Lokale speler: Apeldoorn, Breukelen, Ede, Nijmegen, Veenendaal

Stichting Studiekans voor scholen

Gebrekkig overzicht, stress, het loopt niet helemaal lekker op school.
Herkenbare situaties voor veel leerlingen, met onzekerheid tot gevolg. Soms is er sprake van een thuissituatie die onvoldoende rust biedt om rustig huiswerk te maken. Linksom of rechtsom, slechte resultaten op school kunnen door verschillende aanleidingen veroorzaakt worden.

Voor veel ouders zijn dergelijke situaties een reden om begeleiding in te
schakelen. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mensen met een lager inkomen is deze begeleiding financieel niet altijd haalbaar. Daarom is Stichting Studiekans opgericht.

Stichting Studiekans biedt gelijke kansen aan leerlingen met ouders die het financieel minder hebben. De ervaring leert namelijk dat zij studiebegeleiding in veel gevallen juist het hardst nodig hebben. Bovendien, wie wordt er nu niet beter van persoonlijke aandacht?

Om de financiële drempel voor persoonlijke begeleiding te verlagen is de eenderderegeling bedacht. Stichting Studiekans vergoedt dan een derde van de kosten, de school draagt een derde van de kosten en ouders dragen een derde van de kosten. Op deze manier is begeleiding toegankelijk voor een veel grotere doelgroep.

Uiteraard zijn er ook alternatieve manieren van financiering mogelijk, bijvoorbeeld via gemeentelijke subsidies en PGB’s. Vanuit Stichting Studiekans denken we graag mee over de mogelijkheden en leveren we maatwerk per leerling.

Bestuurder Stichting Studiekans

Jan Willem de Jong

janwillem

Kennismaken?!

Verkennen wat de Stichting voor uw school kan doen? Bel of mail Jan Willem de Jong voor een persoonlijke kennismaking. 

Mijn naam is Jan Willem de Jong en ik ben bestuurder van Stichting Studiekans. Daarnaast ook mede-oprichter van Breinbrekers. Breinbrekers is de afgelopen jaren gegroeid. We zijn heel blij hoeveel leerlingen we daardoor hebben kunnen helpen. Tegelijk merkte ik dat dit succes ook een keerzijde had. 

Leerlingen met ouders die huiswerkbegeleiding, studiebegeleiding prima konden betalen hadden een grotere kans op succes dan leerlingen met ouders die financieel minder ruim zitten. Breinbrekers zijn we begonnen om meer persoonlijke aandacht in het middelbaar onderwijs mogelijk te maken. Het klopte voor mijn gevoel niet dat niet iedereen daarbij gelijke kansen heeft. 

Daarom heb ik dus Stichting Studiekans opgericht. Dit past in mijn carrière als sociaal ondernemer van meerdere bedrijven (zie ook JongeHonden en iwell). Ik probeer met mijn bedrijven positieve sociale impact te maken. In normaal Nederlaands, de wereld een beetje mooier maken met behulp van een bedrijf. In dat licht gebruik ik het succes van Breinbrekers als hefboom om iedereen een gelijke kans op persoonlijke begeleiding te bieden. 

Heb je vragen? Dan kun je me altijd bellen of mailen!

Over Stichting Studiekans


Neem contact op
Bel: 0644450808 (Jan Willem de Jong)
Mail: janwillem@breinbrekers.nl

Adres: 
Stichting Studiekans
Klaphekweg 32B
6713 HN, Ede

Stichting Studiekans voor scholen

Gebrekkig overzicht, stress, het loopt niet helemaal lekker op school.
Herkenbare situaties voor veel leerlingen, met onzekerheid tot gevolg. Soms is er sprake van een thuissituatie die onvoldoende rust biedt om rustig huiswerk te maken. 

Voor veel ouders zijn dergelijke situaties een reden om begeleiding in te
schakelen. Voor mensen met een lager inkomen is deze begeleiding financieel niet altijd haalbaar. Daarom is Stichting Studiekans in het leven geroepen.

Stichting Studiekans biedt gelijke kansen aan leerlingen met ouders die het financieel minder hebben. De ervaring leert namelijk dat zij studiebegeleiding in veel gevallen juist het hardst nodig hebben. Bovendien, wie wordt er nu niet beter van persoonlijke aandacht?

Om de financiële drempel voor persoonlijke begeleiding te verlagen is de eenderderegeling bedacht. Stichting Studiekans vergoedt dan een derde van de

kosten, de school draagt een derde van de kosten en ouders dragen een derde van de kosten. Op deze manier is begeleiding toegankelijk voor een veel grotere doelgroep.

Uiteraard zijn er ook alternatieve manieren van financiering mogelijk, bijvoorbeeld via gemeentelijke subsidies en PGB’s. Vanuit Stichting Studiekans denken we graag mee over de mogelijkheden en leveren we maatwerk per leerling.

De stichting werkt samen met vijftien middelbare scholen

aandacht voor alle leerlingen door slimme samenwerking school

Stichting heeft geen winstoogmerk

APELDOORN, EDE, NIJMEGEN, UTRECHT en VEENENDAAL

Bestuurder Stichting Studiekans

Jan Willem de Jong

janwillem-scaled

Kennismaken?!

Verkennen wat de stichting voor uw school kan doen ? Bel of mail Jan Willem de Jong voor een persoonlijke kennismaking. 

Bestuurder van de stichting, even voorstellen

Mijn naam is Jan Willem de Jong en ik ben bestuurder van Stichting Studiekans. Daarnaast ook mede-oprichter van Breinbrekers. Breinbrekers is de afgelopen jaren gegroeid. We zijn heel blij hoeveel leerlingen we daardoor hebben kunnen helpen. Tegelijk merkte ik dat dit succes ook een keerzijde heeft. 

Leerlingen met ouders die Huiswerkbegeleiding en Studiebegeleiding prima kunnen betalen, hebben een grotere kans op succes dan leerlingen met ouders die financieel minder ruim zitten. Breinbrekers zijn we begonnen om meer persoonlijke aandacht in het middelbaar onderwijs mogelijk te maken. Het gaat voor mijn gevoel mis als dit betekent dat niet iedere leerling daarbij een gelijke kans krijgt. 

Daarom hebben we Stichting Studiekans opgericht. Dit past in mijn carrière als sociaal ondernemer van meerdere bedrijven (JongeHonden en iwell). Ik probeer met mijn bedrijven positieve sociale impact te maken. Zo benut ik het succes van Breinbrekers als hefboom. Op die manier krijgt iedere scholier een gelijke kans op persoonlijke aandacht. 

Heb je vragen? Dan kun je me altijd bellen of mailen!

Kirsta VosKirsta Vos
20:17 01 Jul 24
We zijn heel blij met breinbrekers. Betrokken en fijne studiebegeleiding in een warme en persoonlijke setting. Dankjewel Dwi voor al je goede zorgen!
Kim ZwanenburgKim Zwanenburg
20:47 30 Jun 24
Hele fijne betrokken mensen. Zoon heeft ontzettend veel baat bij de huiswerkbegeleiding gehad.
Annemarie BraberAnnemarie Braber
16:55 19 Jun 24
Onze zoon Teun heeft ca 2 jaar studiebegeleiding gehad bij Breinbrekers en is altijd met plezier (zover dat kan bij huiswerk) naar Breinbrekers gegaan. Hij heeft er een prettige, gezellige en rustige plek gevonden om z’n huiswerk te maken. Bij breinbrekers vond hij de juiste begeleiding voor de vakken die hij moeilijk vond en was er ook altijd ruimte voor een grap. Met hulp van breinbrekers nu een mooi diploma op zak!
Aiden GhalagherAiden Ghalagher
13:29 26 Oct 23
Bernhard van der ZeeBernhard van der Zee
13:34 26 Jun 23
Onze dochter heeft - ondanks dat ze in eerste instantie totaal geen zin had om naar Breinbrekers te gaan, heel veel baat gehad bij deze hulp. Daar is ze het zelf ook mee eens.In haar eentje kwam ze vaak moeilijk tot leren en mistte ze het overzicht. Nu moest ze wel. En deed het ook.Ook prioriteiten stellen en plannen hielp enorm.De sfeer was prettig, vertelde ze ons.En voor ons als ouders heel fijn om dagelijks een samenvatting te krijgen in de mail waarin ons duidelijk werd wat ze deed en nog moest doen. Heel behulpzaam. @Hans en @Eric, Bedankt.
fam smitfam smit
16:26 25 May 23
Onze dochter heeft voor haar examens economie en wiskunde bijles gehad. Beiden erg fijne en duidelijke docenten en met name haar wiskundedocent heeft ervoor gezorgd dat het kwartje wel viel en ze zelfs nog haar toetscijfer opgehaald heeft waardoor ze veel sterker haar examen in ging! Breinbrekers denkt mee, communiceert prettig en factureert volgens afspraak. Nu nog even de uitslag afwachten en is ze hopelijk geslaagd!
Rineke van EijkRineke van Eijk
15:44 03 Feb 23
Wij zijn heel tevreden over Breinbrekers. Voor onze zoon is het de beste manier om zijn huiswerk voor elkaar te krijgen. Natuurlijk had hij er eerst geen zin in en was het wennen, maar na een tijd ging dat beter. De begeleiding is vriendelijk en echt betrokken bij de leerling, maar ook op en en duidelijk naar ons als ouders.Het kost wat maar dan heb je ook wat!
Family Delfos De JongeFamily Delfos De Jonge
20:35 09 May 22
Ed bEd b
12:34 20 Apr 22
erg tevreden, een prima plek waardoor mijn zoon werk en privé goed kan scheiden.
Anneke Scholten thuisAnneke Scholten thuis
16:53 28 May 21
- Zeer goede afstemming op de individuele leerling.- Onze zoon heeft geleerd welke manier van leren het beste bij hem past.- De aanpak verschilt per vak. Leerstrategie bij een exact vak is weer anders dan bij bijvoorbeeld aardrijkskunde of bij een aantal.- Leren plannen.Kleine groep voor de studiebegeleiding. Er wordt toegewerkt naar zelfstandig leren en voorbereiding op vervolgstudie.Hartelijk dank voor de ondersteuning en de prettige samenwerking die bij tijd en wijle intensief was!-
Rolinka Van Der WoudeRolinka Van Der Woude
13:58 23 Apr 21
Mijn zoon gaat naar deze huiswerkbegeleiding en ik ben erg positief over deze begeleiding! Hetgeen wat geleerd moet worden, wordt meestal overhoord. En er wordt hem geleerd hoe hij moet leren leren en daar steeds meer zelfstandig in te worden. Hij leert eigen verantwoordelijkheid te pakken. Er wordt met hem samen gewerkt aan plannen en organiseren. En dat met heel veel geduld. Mijn zoon wordt erg geholpen en haalt nu steeds meer voldoendes en dat is heel fijn!
Renate LaurensRenate Laurens
19:05 21 Apr 21
Mijn zoon Sven krijgt sinds februari 2021 huiswerkbegeleiding van Breinbrekers. Gezien de corona periode liep hij een achterstand op en zijn cijfers stagneerde. Wat een goed beslissing om huiswerkbegeleiding in te gaan zetten! Dwi begeleid mijn zoon en dat doet ze fantastisch! De sfeer die ze naar hem overbrengt is optimistisch en ze weet Sven te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Ik dacht in eerste instantie dat Sven ervan zou balen maar het tegendeel is gebleken. Sven is vrolijker en ontspannender het geeft hem denk ik ook wel rust. De sfeer thuis is daarom ook gezelliger geworden en de cijfers zijn weer in stijgende lijn! Dus voor ouders die twijfelen, mijn advies is zeker ga het doen! het is je geld echt waard.
ericeric
09:57 16 Feb 21
Ik werk hier zelf met veel plezier. Zowel begeleiders als leerlingen krijgen hier alle ruimte om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.
js_loader

Breinbrekers begeleiding iets voor jouw zoon of dochter?

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan.

Chat openen
1
Kun je alles vinden?
Hallo, heb je nog vragen?

Als je wilt kan ik je persoonlijk adviseren via WhatsApp. Ik help je graag.

Groet!
Het Breinbrekersteam