Engels leren via een podcast of Youtube: onze 5 tips

Engels leren op een leuke manier? Zet je kind een koptelefoon op of laat ze naar een scherm staren. Wij tippen de 5 leukste podcast en…

Posted

05 mei 2019

Auteur

Jan Willem

Categorie

Reacties

1

Engels leren via een podcast of Youtube: onze 5 tips

Engels leren op een leuke manier? Zet je kind een koptelefoon op of laat ze naar een scherm staren. Wij tippen de 5 leukste podcast en youtubekanalen, die naast educatief ook erg interessant zijn om naar te luisteren of kijken. Zo wordt huiswerk maken een stuk leuker:

#1. Youtube: Smithsonian Channel

Op Youtube vind je het kanaal van het wereldberoemde Smithsonian museum. Hier meer over een breed scala aan onderwerpen: geloof, natuur en geschiedenis. De filmpjes zijn tussen de 1 en 5 minuten en kijkt snel weg:

#2. Youtube: TEDEducation

TED X is onder menig volwassene bekend om de inspirerende, wereldverbredende en varieteit aan talks. Op TED ED video’s over het oude Rome en de mythologie maar ook ‘waarom worden spieren moe’. Dit te kinderachtig? De echte TED-talks zijn soms ook zeer geschikt.

#3. Youtube: Smart girls

Met een flinke dosis humor, maar nog wel informatief laat Smart Girls een breed scala aan onderwerpen langskomen. Wel vaak met een feministische knipoog, af en toe ook educatief en vooral geschikt voor wat oudere kids.

#4 Podcast: The Unexplainable Disappearance of Mars Patel

Een spanennde detective in de vorm van een podcast. Mars Patel wordt omschreven als een soort Stranger Things en wordt ingesproken door kinderen tussen de 8 en 12. De show heeft meerdere prijzen gewonnen en is leuk voor middelbare scholieren in de eerste twee klassen.

#5 Podcast: Stuff you should know

Alles wat jouw puber moet weten, vind je in deze podcast. De website heeft een varieteit aan luistervermaak en schuwt onderwerpen als drugs en suicide niet. Genoeg om te leren dus.

Meer weten over Breinbrekers?

Blijkt een taal bijspijkeren te lastig? Bij Breinbrekers bieden we bijles voor meerdere talen aan! Voor meer informatie over wat wij voor jou kan betekenen klik hier.

Of klik op deze link om jouw kind direct aan te melden

TAGS: 

1 gedachte over “Engels leren via een podcast of Youtube: onze 5 tips”

Plaats een reactie

Breinbrekers begeleiding iets voor jouw zoon of dochter?

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan.

Chat openen
1
Kun je alles vinden?
Hallo, heb je nog vragen?

Als je wilt kan ik je persoonlijk adviseren via WhatsApp. Ik help je graag.

Groet!
Het Breinbrekersteam